Nr 15 FSU basketbolls 27-spelet hemma vinnande streak knäckt av UCF

No. 15 Florida State basket tappade sin första match för säsongen, som UCF upprörde ’Noles med en poäng av 86-74. Efter sina två första matcher har UCF ett snitt på bara 60,5 poäng per match, samtidigt som de skjuter 35,9 % från planen. Efter två veckors uppehåll hade Knights en brinnande 57,1 procent i den andra halvleken. Uppsvinget var Florida States första delstatsförlust på deras senaste 32 tävlingar som spelats i Florida.

UCF fick en brinnande start från planen. Knights gjorde sina tre första tripplar, varav två från Darin Green Jr. Balsa Koprivica fick snabbt fyra mål i spetsen och Scottie Barnes dränerade sin tredje trippel för året för att få Florida State att komma igång från bortre delen av bågen. Den heta starten gav UCF en fempoängsledning vid matchens första media timeout.

M.J. Walker fick snabbt ’Noles att kvittera mot Knights från timeouten, med en trepoängare och två frikast. RaiQuan Gray drog två egna trepoängare och släppte in en layup i pausen för att riva upp en personlig 8-0 run. Efter den heta starten höll Florida State Knights utan poäng i drygt fyra minuter, när ’Noles gick in i U-12 media timeout med en 21-13 ledning.

Florida State öppnade ledningen bakom sina defensiva insatser. UCF vände bollen i 31 % av sina bollinnehav under de första 11 minuterna av matchen. UCF:s turnovers ledde till FSU:s offensiv. Seminoles gjorde nio poäng från turnovers genom de första 12 minuterna av matchen, då de hade en 29-21 ledning med 7:50 kvar av halvleken.

The Seminoles offensiv stannade över en stor del av resten av halvleken, då de var mållösa i 5:55. Under torkan attackerade UCF Florida States färg för att föra matchen tillbaka till jämnan med en 10-0 run.

Färsking Isaiah Adams gjorde det mesta av jobbet för Knights. Han satte tidigt 16 poäng, bland annat tre frisparkar som gav UCF en trepoängsledning med 3:46 kvar av halvleken. Walker väckte Seminoles i slutet av halvleken och satte två hoppare, varav en trippel, för att återta ledningen.

Florida State gick in i halvtid med en ledning på 39-34. Den första halvleken var 20 minuter av löpningar mellan Knights och Seminoles. Trots en måltorkan som varade i nästan sex minuter hade ’Noles fortfarande ledningen i halvtid. FSU:s trepoängsskytte ledde till ledningen i första halvlek, då de hade 6-13 för tre. Efter att ha gjort sina tre första treor var UCF bara 3-9 från djupt håll i halvlek. Walker ledde vägen för FSU med 11 poäng, medan Gray lade till åtta.

Anthony Polite startade FSU på rätt fot i den andra halvleken, dränerade en öppen hörntrea på Florida States första bollinnehav. Men UCF hittade sitt slag från djupt igen, precis som de första fyra minuterna av matchen. Knights dränerade tre djupa bollar under de första tre minuterna, varav två kom från Green Jr. Hans tredje trea i halvlek gav UCF en 47-46 ledning med 14:17 kvar.

Gray tog sin fjärde foul och tvingades ut ur matchen, vilket ledde till en UCF-run. När momentumet vände tillbaka till UCF:s fördel kom Walker återigen upp för Seminoles. Den äldre ledaren dränerade en djup trippel för att utjämna matchen vid 49. Men sedan var det en annan riddare som fick eld i baken. Sju raka poäng från Brandon Mahan öppnade upp en sjupoängsledning för UCF i mitten av den andra halvleken.

Med Gray ute, Florida States bästa och mest konsekventa försvarare, på grund av foulproblem, tände UCF upp näten i Tucker Center. Efter Grays fjärde foul gick Knights på en 16-5 run, för att öppna upp en 60-51 ledning. Efter en timeout från Leonard Hamilton gjorde Polite en trippel för att minska ledningen till sex, men UCF:s offensiv verkade ostoppbar. Från 11:58 till 7:31 gjorde Knights sju raka field goals.

Med Gray tillbaka i matchen började Florida State minska UCF:s ledning. Fyra raka poäng från Gray reducerade ledningen till fem med 6:05 kvar. Två missade frisparkar av walk-on Harrison Prieto, som fick viktiga minuter i slutet av matchen, var en dämpare på FSU:s momentum. Men återigen klev seniorledaren fram, då Walker dränerade en trea för att minska ledningen till fyra vid matchens sista media timeout.

UCF fick tillbaka momentumet direkt bakom spelet av sin förstaårsstjärna. Adams lade hem en and-1 över RayQuan Evans med 2:36 kvar. And-ettan var dolken för Knights när de upphöjde Seminoles i Tucker Center. UCF:s seger bröt en 27 matcher lång segersvit på hemmaplan för ’Noles.

UCF:s trio Darrin Green Jr, Isaiah Adams och Brandon Mahan stod tillsammans för 74 poäng. Florida State leddes av Walkers 22 poäng. Gray stod också för en karriärhög 14 poäng. FSU sköt 47,8 procent under kvällen. UCF tog ut sju gånger mer än ”Noles”. Knights dominerade i pauserna hela kvällen, då de hade 18 fler snabba poäng än FSU.

Florida State kommer att ha en snabb omställning och spelar mot Gardner-Webb på måndag klockan 19.00 i Tucker Center.