Nr. 15 FSU basketball’s 27-game winning streak broken by UCF

Nr. 15 Florida State basketball verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen, toen UCF de ‘Noles’ met een score van 86-74 overrompelde. In hun eerste twee wedstrijden heeft UCF een gemiddelde van slechts 60,5 punten per wedstrijd behaald, terwijl het 35,9% van het veld heeft geschoten. Na een onderbreking van twee weken scoorden de Knights een verschroeiende 57.1% in de tweede helft. De upset was Florida State’s eerste nederlaag in hun laatste 32 wedstrijden gespeeld in Florida.

UCF ging verschroeiend van start vanaf het veld. De Knights maakten hun eerste drie driepunters, waaronder twee van Darin Green Jr. Balsa Koprivica kreeg een snelle vier verf in het punt en Scottie Barnes drained derde triple van het jaar om Florida State van buiten de boog op gang te brengen. De warme start gaf UCF een voorsprong van vijf punten bij de eerste time-out van de wedstrijd.

M.J. Walker trok de ‘Noles snel gelijk met de Knights uit de time-out, met een drie-punter en twee vrije worpen. RaiQuan Gray maakte zelf twee driepunters en gooide een lay-up in de break voor een persoonlijke 8-0 run. Na de warme start, Florida State hield de Knights zonder een punt voor iets meer dan vier minuten, zoals de ‘Noles ging de U-12 media time-out met een 21-13 voorsprong.

Florida State opende de voorsprong achter hun defensieve inspanningen. UCF gaf de bal in de eerste 11 minuten van de wedstrijd in 31% van de gevallen weg. De UCF turnovers leidden tot FSU-aanvallen. De Seminoles noteerden negen punten uit turnovers in de eerste 12 minuten van de wedstrijd, en stonden op een 29-21 voorsprong met nog 7:50 te gaan in de helft.

De aanval van de Seminoles stagneerde voor een groot deel van de rest van de helft, want ze waren 5:55 puntloos. Tijdens de droogte viel UCF Florida State’s verf aan om het spel weer gelijk te trekken met een 10-0 run.

Freshman Isaiah Adams deed het grootste deel van het werk voor de Knights. Hij scoorde al vroeg 16 punten, waaronder drie vrije worpen die UCF een voorsprong van 3 punten gaven met nog 3:46 in de eerste helft. Walker schudde de Seminoles laat in de helft wakker met twee jumpers, waaronder een driehonkslag, om de voorsprong te heroveren.

Florida State ging de rust in met een 39-34 voorsprong. De eerste helft was 20 minuten van runs tussen de Knights en de Seminoles. Ondanks een scoringsdip die bijna zes minuten duurde, hielden de ‘Noles nog steeds de leiding bij de rust. FSU’s driepunters leidden tot de voorsprong in de eerste helft, want ze waren 6-13 voor drie. Na het maken van hun eerste drie driepunters, was UCF slechts 3-9 van diep in de eerste helft. Walker was de aanvoerder voor FSU met 11 punten, terwijl Gray er 8 aan toevoegde.

Anthony Polite begon FSU op de goede voet in de tweede helft, met een open driepunter in de hoek op Florida State’s eerste balbezit. Maar UCF vond zijn slag weer van diep, net als in de eerste vier minuten van de wedstrijd. De Knights trokken drie diepe ballen binnen de eerste drie minuten, waarvan twee van de handen van Green Jr. Zijn derde drie van de helft gaf UCF een 47-46 voorsprong met nog 14:17 te spelen.

Gray kreeg zijn vierde overtreding en werd uit het spel gedwongen, wat leidde tot een UCF run. Met het momentum terug in het voordeel van UCF, kwam Walker opnieuw op het juiste moment voor de Seminoles. De senior aanvoerder sloeg een diepe driehonkslag en bracht de stand op 49. Maar toen was het een andere Knight die het vuur aan de schenen legde. Zeven punten op rij van Brandon Mahan zorgden voor een voorsprong van zeven punten voor UCF halverwege de tweede helft.

Met Gray uit, Florida State’s beste en meest consistente verdediger, vanwege overtredingen, liet UCF de netten vollopen in het Tucker Center. Na Gray’s vierde overtreding, gingen de Knights door met een 16-5 run, om een 60-51 voorsprong te nemen. Na een time-out van Leonard Hamilton bracht Polite met een driehonkslag de voorsprong terug tot zes, maar de aanval van UCF leek niet te stoppen. Van 11:58 tot 7:31 maakten de Knights zeven velddoelpunten op rij.

Toen Gray weer in het spel kwam, begon Florida State de voorsprong van UCF te verkleinen. Vier punten op rij van Gray brachten de voorsprong terug tot vijf met nog 6:05 te gaan. Twee gemiste vrije worpen van walk-on Harrison Prieto, die cruciale minuten kreeg op het einde van de wedstrijd, waren een domper voor FSU’s momentum. Maar opnieuw nam de senior leider het heft in handen, want Walker maakte een driepunter en bracht de voorsprong terug tot vier bij de laatste time-out van de wedstrijd.

UCF kreeg het momentum terug achter het spel van hun eerstejaars ster. Adams legde een and-1 over RayQuan Evans met nog 2:36 te spelen. De and-one was de dolk voor de Knights, die de Seminoles in het Tucker Center versloegen. De UCF zege verbrak een 27-game home winning streak voor de ‘Noles.

UCF’s trio van Darrin Green Jr., Isaiah Adams, en Brandon Mahan gecombineerd voor 74 punten. Florida State werd geleid door 22 punten van Walker. Gray scoorde ook 14 punten, het hoogste uit zijn carrière. FSU schoot 47,8% op deze avond. UCF overtrof de ‘Noles’ met zeven. De Knights domineerden de hele avond op de break, want ze hadden 18 meer fast-break punten dan FSU.

Florida State heeft een snelle turnaround, het speelt maandag om 19:00 uur tegen Gardner-Webb in het Tucker Center.