Nro 15 FSU:n koripallon 27 ottelun kotivoittoputki katkesi UCF:lle

Nro 15 Florida Staten koripallojoukkue hävisi kauden ensimmäisen ottelunsa, kun UCF kaatoi ’Nolesin pistein 86-74. Kahden ensimmäisen ottelunsa aikana UCF on tehnyt keskimäärin vain 60,5 pistettä ottelua kohden ja heittänyt 35,9 % kentältä. Kahden viikon tauon jälkeen Knights heitti toisella puoliajalla huimat 57,1 prosenttia. Tappio oli Florida Staten ensimmäinen osavaltiotappio Floridassa pelatuissa 32 viimeisimmässä ottelussa.

UCF sai paahtavan alun kentältä. Knights heitti kolme ensimmäistä kolmosta, joista kaksi Darin Green Jr. Balsa Koprivica sai nopeasti neljä maalia pisteen päähän ja Scottie Barnes valutti vuoden kolmannen kolmosensa saadakseen Florida Staten liikkeelle kaaren ulkopuolelta. Kuuma alku antoi UCF:lle viiden pisteen johdon ottelun ensimmäisellä media-aikalisällä.

M.J. Walker veti ’Nolesin nopeasti tasoihin Knightsin kanssa aikalisältä kolmen pisteen heitolla ja kahdella vapaaheitolla. RaiQuan Gray heitti kaksi omaa kolmosta ja pudotti layupin tauolla repi henkilökohtaisen 8-0 runin. Kuuman alun jälkeen Florida State piti Knightsin ilman pistettä reiluun neljään minuuttiin, kun ’Noles siirtyi U-12-media-aikalisään 21-13-johtoasemassa.

Florida State avasi johtoaseman puolustuspelaamisensa ansiosta. UCF käänsi pallon 31 prosentissa omistuksistaan ensimmäisen 11 minuutin aikana. UCF:n levypallot johtivat FSU:n hyökkäyksiin. Seminoles kirjasi yhdeksän pistettä liikevaihdoista pelin ensimmäisten 12 minuutin aikana, kun se johti 29-21, kun puoliaikaa oli jäljellä 7:50.

Seminolesin hyökkäys pysähtyi suureksi osaksi loppupuoliskon ajan, sillä se oli ilman pisteitä 5:55. Kuivuuden aikana UCF hyökkäsi Florida Staten maalinedustalle ja toi pelin tasoihin 10-0-juoksulla.

Tulokas Isaiah Adams teki suurimman osan Knightsin työstä. Hän teki 16 pistettä alussa, mukaan lukien kolme vapaaheittoa, jotka toivat UCF:n kolmen pisteen johtoon, kun puoliaikaa oli jäljellä 3.46. Walker herätti Seminolesin puoliajan lopulla ja heitti kaksi hyppyheittoa, mukaan lukien kolmosen, siirtyäkseen uudelleen johtoon.

Florida State meni puoliajalle 39-34-johdossa. Ensimmäinen puoliaika oli 20 minuuttia Knightsin ja Seminolesin välistä juoksua. Lähes kuusi minuuttia kestäneestä pisteiden kuivuudesta huolimatta ’Noles johti vielä puoliajalla. FSU:n kolmen pisteen heitto johti ensimmäisen puoliajan johtoon, sillä he heittivät kolmoset 6-13 kertaa. Tehtyään kolme ensimmäistä kolmostaan UCF oli puoliajalla vain 3-9 kaukaa. Walker johti FSU:n pistepörssiä 11 pisteellä, kun taas Gray lisäsi kahdeksan pistettä.

Anthony Polite aloitti FSU:n oikealla jalalla toisella puoliajalla, kun hän tyhjensi avoimen kulmakolmosen Florida Staten ensimmäisellä hyökkäysvuorolla. Mutta UCF löysi jälleen iskunsa syvältä, aivan kuten ottelun ensimmäiset neljä minuuttia. Knights heitti ensimmäisten kolmen minuutin aikana kolme syvää palloa, joista kaksi Green Jr:n toimesta. Hänen kolmas kolmosensa puoliajalla toi UCF:n 47-46-johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä 14:17.

Gray otti neljännen virheensä ja joutui ulos pelistä, mikä johti UCF:n nousuun. Vauhdin kääntyessä takaisin UCF:n eduksi, Walker nousi jälleen Seminolesille. Vanhempi johtaja heitti syvän kolmosen ja tasoitti pelin 49 pisteeseen. Mutta sitten se oli toinen Knight, joka syttyi tuleen kentältä. Brandon Mahanin seitsemän pistettä peräkkäin avasi UCF:n seitsemän pisteen johtoaseman toisen puoliajan puolivälissä.

Florida Staten parhaan ja tasaisimman puolustajan Grayn ollessa poissa virhevaikeuksien vuoksi, UCF sytytti verkot Tucker Centerissä. Grayn neljännen virheen jälkeen Knights lähti 16-5-juoksuun ja siirtyi 60-51-johtoon. Leonard Hamiltonin aikalisän jälkeen Polite heitti kolmosen ja kavensi johdon kuuteen, mutta UCF:n hyökkäys näytti pysäyttämättömältä. Ajasta 11:58 7:31 Knights teki seitsemän kenttäpistettä peräkkäin.

Grayn palattua peliin Florida State alkoi kaventaa UCF:n johtoa. Grayn neljä peräkkäistä pistettä kavensivat johdon viiteen pisteeseen, kun aikaa oli jäljellä 6.05. Pelin loppupuolella ratkaisevia minuutteja saaneen Harrison Prieton kaksi ohi heitettyä vapaaheittoa jarruttivat FSU:n vauhtia. Mutta jälleen kerran vanhempi johtaja nousi esiin, kun Walker heitti kolmosen ja kavensi johtoaseman neljään pelin viimeisellä media-aikalisällä.

UCF sai vauhdin heti takaisin tulokkaan tähtensä pelin takana. Adams pisti and-1:n RayQuan Evansin yli, kun peliaikaa oli jäljellä 2.36. And-one oli Knightsille tikari, kun se kaatoi Seminolesin Tucker Centerissä. UCF:n voitto katkaisi ’Nolesin 27 ottelun mittaisen kotivoittoputken.

UCF:n kolmikko Darrin Green Jr., Isaiah Adams ja Brandon Mahan teki yhteensä 74 pistettä. Florida Statea johti Walkerin 22 pistettä. Gray merkkautti myös urallaan 14 pistettä. FSU heitti illan aikana 47,8 %. UCF voitti Nolesin seitsemän levypalloa. Knights hallitsi tauolla koko illan, sillä heillä oli 18 nopean katkaisun pistettä enemmän kuin FSU:lla.

Florida Staten vuoro on nopea, sillä se pelaa Gardner-Webbiä vastaan maanantaina klo 19.00 Tucker Centerissä.